Friday, January 3, 2014

...:: twin ammar @ tadika : part 2 ::..

sambungan dari part 1... dan DRAMA PUN BERMULA.....

tiba-tiba ummi dengar suara kat belakang ummi "ummi... nak balik... adik nak tido..." disusuli suara parent yang kejar adik lari tu... "anak puan ke..?"...

alahaiii adikkk.... ummi pun dukung pujuk bawa masuk dalam semula... terpaksa ummi dok kat dalam kelas skali... cikgu longgok mainan pun adik tak heran dah... dok merenggek nk balik... nak tidooo... adik nak tidoooo.... adik...adik... ummi tahu itu hanyalah alasan adik.... ummi suruh la tido je kat meja duduk atas kerusi adik tak nak... adik kata adik nak luruskan badan... macam2....

muka dah kelat dah... tak de ceria... ummi terpaksa dok dalam kelas skali... parent lain semua tak de dah keluar dan ramai yg dh blik pun.. tinggal 3 org je lagi nunggu kat luar..




abang ok lagi.... syok je main.......

ummi pujuk2 main la mainan tu... syarat ummi tunggu... ok la dik... 

 ummi nyorok ke belakang kejap nk tengok diorang camne... kot dia ok kalu x nampak ummi.... tiba2 ummi dengar paduan suara raungan yang kuat diikuti tendang2 gril ... ummi intai tengok 4 tangan dok goncang2 gril nak keluar.... rupa2 abang yang tadi sangat behave pun turut sama berpadu suara dan tenaga meraung sehingga menggangu ketentetaman awam... kalau setakat nangis biasa macam budak2 yg lain tu ummi tak heran ... biar je..... ini mengamuk macam histeria.... habis dicabutnya poster2 yang bertampal kat dinding... malu ummi wehhhhh .... budak lain tak de pun nangis dan berperangai cam tu adik abang oiii.... nangis setakat nangis merenggek jeee.... awak berdua ni dah hoverrrrrr sesangatttt.... so ummi call baba dan baba suruh bawa balik je dulu....   maka ,,,, balik la budak berdua ni sebelum tiba waktu balik jam 9.30 pagi...



 dalam kereta ummi tanya kenapa nangis.... diorang jawab sebab ada ummi... kalau ummi x datang tadi abang tak nangis.... hamboiii jawapannn..... tak boleh ke korang anggap ummi tak datang dan tak de kat luar tadi.... ok... fine.... next week ummi x datang dah... ummi keje.... jgn bagi apa2 alasan lagi....  pandai cakap ummi kena workkk... susah nak dapat duit..... nak beli macam2....

Next week please behave ye adik abang... ummi dah tak teman dah... jangan buat perangai lagi... dah la 7.30am ummi nak kena punch in... kang tak pasal2 tahun ni merah manjang punch card ummi....


4 comments:

Rizziela said...

pandai betul buat alasan kan..

Haziq next week baru start sekolah

kertaskoyak said...

Jadi budak pandai ye twins:)
Dapatkan makanan tambahan dari Shaklee untuk perkembangan minda dan tubuh kanak2..PM me:)

eray ayang said...

best kan tengok anak2 dah sekolah. eray haritu masa hantar rayna ke sekolah tadika, rasa terharu sangat. hahhha macam anak masuk U lak. emo lebih...

http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/01/susu-badan-sikit-6-tanda-palsu.html

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 123
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails