Thursday, October 11, 2012

...:: luka dilukai ::..

~ luka dilukai bucu meja... ~

kisah ni berlaku dibulan puasa hari tu... 7 Ogos 2012.. walaupun dah lama berlaku ummi nak coret gak kat sini kisah anak ummi yang lasak dan perkasa ni kat sini... nanti besar2 dia boleh baca betapa hebatnya anak ummi yang bernama AQEEL HARRAZI ini... kejadian ni berlaku dekat pukul 11.00 malam... ummi tengah nenenkan baby areefa , manakala "triplet" ni main menyorok ke apa ntah kat dalam bilik abang aiman...  tiba2 kedengaran suara aqeel menangis... abang ngan adik kuar bagitau ummi adik aqeel berdarah.... ummi buat tak tau je... sbb ingatkan luka sikit2 je mcm biasa bila diorang bergaduh atau terhantuk... bila dia keluar je dari bilik tu... lencun baju ngan darah menitik kat lantai... terbelah kepalanya sampai nampak putih tulang tengkorak... apa lagi... panik la ummi... dah la baba tak de rumah masa tu... terus ummi tepon baba maklumkan. sekejap je budak lasak ni nangis... walhal darah lencun kat baju. kepalanya terhantuk pada buju meja study abang aiman... dia main bawah meja, pastu bangun tak sedar kepala tak lepas meja.. mmg tajam pun bucu bawah meja tu...

baba balik terus bawa ke hospital pusrawi dan  kena tahan kat wad.. baba yang kena tunggu adik aqeel kat hospital.... baru je seminggu lebih baba ulangalik ke hospital sbb ummi bersalin baby areefa terpaksa menghuni hospital lagi...

baba kata kat hospital behave je dia, walhal kena puasa sbb nak bius untuk jahit luka tu.. sampaikan nurse2 kat situ puji baik dan bagusnya dia tak nangis, walhal umur baru 2 tahun 2 bulan...
*
*

luka kat kepala
*
*
*

bila balik terus melasak walaupun dengan kepala berbalut.... ummi pulak cuak dan risau terhantuk ke apa lagi kat luka di kepala tu... tapi dia macam tak rasa sakit apa2 pun...

*

baru balik dari hospital
*
*
*

Masa buka balik jahitan tu pun dia tak nangis...
*
*
*

 sekarang luka dah baik... tinggal parut je..


memang tak dinafikan adik aqeel paling lasak la antara hero2 ummi ni... mengalahkan abang adik twin... kalau kat rumah tak leh duduk diam... panjat sana panjat sini.... dan kalau bergaduh bertiga dipukul adik abang twin pun kadang2 tak nangis pun... kalau sakit pun nangis sekejap ngadu kat ummi abang buat...

2 comments:

PinkUmmi said...

tak sgup nak tgk luka tuh...dlm nye

Che Rosliza Che mat said...

seriau tengok...dalam jugak lukanya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails