Thursday, February 10, 2011

baby baru

Lama nya tak post entri apa2.... cuti seminggu sempena Raya Cina pun dok usung je laptop sana sini, buat entri pun upload gambo  je dulu... tak de mood nak karang cerita... maklumla kalu siang hari tenet asyik "mengsiput" je... tetengah malam baru ok skit... tu yang malas nak mengarang tambah mata pun tak berapa nak terbuka...

Firstly, ummi nak memperkenalkan baby girl  ummi yang baru ni..... anak ummi yang comel ni  lahir pada 02.02.2011... gambar ni diambil masa umur baby 2 hari... lepas 2 hari baru ummi boleh jumpa baby ni...
oppppsss.... pembetulan.... anak saudara ummi .... anak ayah ngah adik ummi la.....

Anak saudara kedua ummi (side ummi la... side baba dah ramai berderettt).
kelahiran baby ni special skit sebab lahir di klinik kesihatan je... gara-gara tak sempat mamanya nak ke hospital... walhal mamanya sebelum tu dah 3 hari ditahan kat wad bersalin HBKT, tapi baby ni belum nak keluar... last2 doc benarkan mamanya balik dulu pada petang Selasa 01.02.2011 tu.... tup2 lebih kurang pukul 11.00 pagi 02.02.2011 tu ayah ngah (abah baby) tepon maklumkan yang mak ngah dah bersalin... tapi tak sempat ke hospital, jiran yang sebelah rumahnya tolong hantarkan gara-gara pak ngah tak dengar deringan HP mak ngah tepon dia... Ayah ngah pun satu... bini dah nak bersalin pun ada hati nak g kerja lagi tu.... tapi Alhamdulillah semuanya selamat...



Jika baby ni anak saudara kedua ummi maka gadis comel ini lah anak saudara pertama ummi iaitu anak sulung ayah ngah , kakak kepada baby ni.... nama Nur Ardiana Insyirah... comel kan....
Beza umur kak Syirah ni hanya 5 hari je dengan twin ammars ni.... Masa ummi nak bersalin si twins ammars ni pun ada cerita... dimana ummi yang masuk wad dulu sbb doc kata ummi dah kena bersedia untuk bersalin disbbkan twin pregnancy.. so ummi tepon la tok kat kg untuk datang KL maklumla nak bersalin twin, kena la minta tolong mak kan... hampir seminggu ummi kat wad tak de pun tanda2 yang twin ni nak keluar.... so ummi mintak izin dari doc untuk balik rumah dulu, dan doc benarkan...tok dah datang KL tunggu sejak hari mula ummi masuk wad... last2 dapat panggilan tepon dari ayah ngah mengatakan yang mak ngah dah nak bersalin jugak, so tok pun balik semula la ke KT . so lepas tu bila ummi dah betul2 nak bersalin masuk OT baru baba tepon semula tok untuk datang ke KL semula... dan masa pantang hari dulu ummi ngan mak ngah sama2 pantang kat rumah tok (nenek), so susun berderet baby ni macam kembar tiga.... so, bila balik kampung mereka bertiga mmg gang sbb dari baby lagi dah sama2.....








Lepas tu ummi mengandung plak adik aqeel, dan mak ngah lambat skit la, kira beza 8 bulan la adik aqeel ngan bay baru ni... so cucu tok n tok ki (datuk) dah 6 orang , 4 orang anak ummi semuanya hero dan 2 orang anak ayah ngah semuanya heroin.....

(p/s: Cik Ta dan Teh Dah bila lagi nak bagi kami ni  Pak Cik dan Pak Teh.... dan sepupu2 sepermainan bila balik kampung... kasi gegar rumah tok ni.....)

2 comments:

ida said...

2 feb yer..sama besday dengan my hb laaa ummi

Huszaini said...

waaa.. macam kembar 3 dah tengok!!

terima kasih datang yer!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails