Wednesday, March 16, 2011

botol tutu.....

Lately ni isu yang agak hangat diperkatakan (selain citer tsunami kat jepun) ialah botol tutu (susu... bahasa sikembar tu...) yang dikatakan mempunyai BPA dan kerajaan akan mengharamkan penggunaanya bermula tahun depan 2012.

Dulu2 mmg ummi ada gak guna botol2 susu yang biasa brand anakku dan pureen... tak pasti ada BPA atau tak... pastu bila diorang dah besar ni ummi gunakan brand tupperware plak... termasuk la adik aqeel sekarang ni...

brang tupperware ni warranty nya sepanjang hayat, so OK la kan... lagipun ketiga2 nya suka termasuk adik aqeel yang sebelum ni asyik nak ambil botol susu abangnya saje... ummi ingat biar dia besar skit sbb botol ni cam besar ckit, takut dia susah nak pegang, tp OK je dia minum...


inilah set botol susu tupperware ni, siap dengan canister lagi utk isi susu....
(ihsan dari en. google)
(ihsan dari en. google)


... ummi promote macam  la ummi ni dealer tupperware.... tidak. mmg dah byk kali kwn dok kempen utk jd ahli, tp blm terbuka hati... jadi pengguna je....

2 comments:

Zakiyah Zainon said...

saya pun beli botol 'tutu' tupperware untuk kembar..2 set, kakak pun tumpang guna sama...
saya beli yang mcm picture ihsan google tu (2nd time kluar katalog)

Pn. Jaja said...

Anak saya pon guna botol tupperware juga.. tapi kan 'scale line' dia cepat sgt hilang.. so susah sket nk budget air.. ke botol saya version lama ehh (printed nya mudah hilang)....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails